Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3203g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 427g164kcal4.3g29.5g0.9g10.7g
Kaali, paistettu 294g240kcal3.7g12.5g18.2g6.4g
Sipuli, paistettu 133g135kcal1.7g6.5g10.9g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g43g44kcal3.4g7g0.3g0.9g
Kevyt Herkkulenkki, Atria534g694kcal64.1g5.9g47.5g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 1868g1023kcal29.7g244.9g3.2g15.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g80g316kcal2.4g16g27.2g0g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos53g384kcal0.3g0.3g42.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13280g6030kcal220.4g649.2g302.2g75.2g
Valittu annoskoko6640g3015kcal110.2g324.6g151.1g37.6g
Annoskoko puolitettuna3320g1507kcal55.1g162.3g75.6g18.8g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777