Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 63g438kcal0.4g0g49.3g0g
Hunaja 117g386kcal0.6g94.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 108g372kcal11g75.9g1.3g3.8g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.2g0g0g
Hasselpähkinä 27g175kcal3.8g0.9g16.5g4.7g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 250g89kcal0.4g17.8g0.2g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1330g3208kcal56.2g384.8g153.4g27g
Valittu annoskoko665g1604kcal28.1g192.4g76.7g13.5g
Annoskoko puolitettuna333g802kcal14.1g96.2g38.4g6.8g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623