Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 63g143kcal3.2g11g8.8g3.6g
Persilja 13g3.4kcal0.2g0.1g0g1g
Oliiviöljy 31g277kcal0g0g31.4g0g
Tomaatti 126g29kcal0.7g4.3g0.4g1.8g
Kurkku 113g12kcal0.6g1.6g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 251g464kcal11.6g79.5g9.8g4g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore31g7.8kcal0g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1330g1893kcal33.6g202.2g101.2g23.6g
Valittu annoskoko665g946kcal16.8g101.1g50.6g11.8g
Annoskoko puolitettuna333g473kcal8.4g50.6g25.3g5.9g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500