PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 77g33kcal7.5g0.3g0.1g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g120g48kcal5.4g6.6g0.1g1.2g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g146g102kcal17.6g5.9g0.7g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g117g46kcal0.5g8g0.6g3g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss88g30kcal0.9g3.6g0.7g3.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen117g39kcal3.9g5.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1330g594kcal71.6g60.2g4.4g14.8g
Valittu annoskoko665g297kcal35.8g30.1g2.2g7.4g
Annoskoko puolitettuna333g149kcal17.9g15.1g1.1g3.7g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209