Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 50g54kcal4g8.2g0.3g1.1g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g14g119kcal0g0g13.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g50g140kcal9.5g0g11g0g
Timjami 1.5g4.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Persilja 30g8.2kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g400g480kcal10g24g36g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1330g1803kcal54.6g103.4g122.8g25g
Valittu annoskoko665g902kcal27.3g51.7g61.4g12.5g
Annoskoko puolitettuna333g451kcal13.7g25.9g30.7g6.3g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122