Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g68g486kcal0g0g54g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 52g65kcal5.7g0.1g4.7g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.2g0g0g
Ruislese (10g)18g37kcal2.7g4.7g0.8g7g
Vehnäjauho, sunnuntai117g410kcal14g83.1g2.5g3.5g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Puolukka 135g52kcal0.6g9.2g0.7g3.5g
Maitorahka, Valio, 0,3113g73kcal12.4g4.7g0.3g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)90g59kcal2.9g4.3g3.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 27g34kcal3g0.1g2.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1332g2793kcal83g301.2g137g28g
Valittu annoskoko666g1397kcal41.5g150.6g68.5g14g
Annoskoko puolitettuna333g698kcal20.8g75.3g34.3g7g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557