Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g96g68kcal12.5g1g1.5g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g129g85kcal21.8g0g0.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 64g212kcal1.3g1.9g22.5g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g26g8kcal0.3g1.9g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Kukkakaali 13g3.1kcal0.2g0.3g0g0.3g
Lanttu 19g5.6kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g3.9g28kcal0g0g3.1g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g4.8g18kcal0g4.4g0g0g
Valkoviini kuiva 32g22kcal0.1g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 3.5g11kcal0.4g1.2g0.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka4.8g4kcal0.2g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1332g954kcal74.6g30.8g57.6g5g
Valittu annoskoko666g477kcal37.3g15.4g28.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna333g239kcal18.7g7.7g14.4g1.3g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609