Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1002g270kcal13g48.1g2g17g
Valkosipuli 501g542kcal39.6g81.6g3g10.5g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g135g1195kcal0g0g135.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 200g687kcal20.4g140.2g2.4g7g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g501g1402kcal95.1g0.2g110.2g0g
Timjami 15g43kcal1.4g4g1.1g5.6g
Persilja 301g82kcal4.1g3.3g0.6g24g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g4006g4807kcal100.2g240.4g360.5g60.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13320g18058kcal547.6g1035.6g1230g248.4g
Valittu annoskoko6660g9029kcal273.8g517.8g615g124.2g
Annoskoko puolitettuna3330g4515kcal136.9g258.9g307.5g62.1g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122