Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen117g842kcal1.2g1.2g93.6g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1355g310kcal24.5g32.5g2.7g28.5g
Lehtikaali 426g170kcal14.6g17.3g2.6g8.5g
Kesäkurpitsa zucchini 1745g315kcal9.8g43.6g7g12.2g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Vesi2399g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g600g360kcal5.4g31.2g24g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13320g4032kcal113.8g257.4g260g102.8g
Valittu annoskoko6660g2016kcal56.9g128.7g130g51.4g
Annoskoko puolitettuna3330g1008kcal28.5g64.4g65g25.7g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612