Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3507g1346kcal35.1g242g7g87.7g
Valkosipuli 98g106kcal7.8g16g0.6g2.1g
Sipuli 772g233kcal9.6g37g1.5g13.1g
Kasvisliemikuutio 1403g4274kcal133.3g189.4g329.7g22.4g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Basilika, tuore105g42kcal3.3g5.3g0.8g4.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g702g1768kcal112.2g11.2g140.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.1g49.1g0.8g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13328g16059kcal618.4g1105.4g961.8g267.6g
Valittu annoskoko6664g8030kcal309.2g552.7g480.9g133.8g
Annoskoko puolitettuna3332g4015kcal154.6g276.4g240.5g66.9g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484