Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1980g535kcal25.7g95g4g33.7g
Valkosipuli, tuore, silputtu34g35kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Rypsiöljy 34g297kcal0g0g33.6g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 62g211kcal6.3g43.1g0.7g2.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g67g144kcal9.3g14.4g5.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 4474g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13328g2557kcal88g344g88.2g73.2g
Valittu annoskoko6664g1279kcal44g172g44.1g36.6g
Annoskoko puolitettuna3332g639kcal22g86g22.1g18.3g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330