Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 446g1349kcal80g216.5g4.5g47.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.3g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Peruna, keskikokoinen 60g1400g840kcal21g182g1.4g12.6g
Vesi, vesijohtovesi 2100g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g875g1313kcal8.8g52.5g113.8g6.1g
Oliiviöljy 350g3095kcal0g0g350g0g
Vehnäjauho puolikarkea 512g1757kcal52.2g358.5g6.1g17.9g
Ohrajauho 385g1261kcal31.8g248g7.7g29.3g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 210g561kcal17.8g97.2g8.8g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13328g20563kcal430.4g2351.2g986.2g260g
Valittu annoskoko6664g10282kcal215.2g1175.6g493.1g130g
Annoskoko puolitettuna3332g5141kcal107.6g587.8g246.6g65g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694