Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g204g696kcal15.5g149.2g4.3g6.1g
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g12g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 2401g922kcal24g165.7g4.8g60g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g960g1633kcal192.1g0g96g0g
Basilika, tuore 31g8.5kcal1g0.3g0.2g0.5g
Lihaliemikuutio Maggi26g74kcal2.4g1.8g6.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g1200g480kcal60g58.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 264g377kcal33g0.8g27.1g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13344g8640kcal668g797g279.2g151.8g
Valittu annoskoko6672g4320kcal334g398.5g139.6g75.9g
Annoskoko puolitettuna3336g2160kcal167g199.3g69.8g38g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531