Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen20g6.1kcal0.1g1.3g0g0.3g
Luumu kivetön, kuivattu 8.4g17kcal0.4g3.1g0.1g0.7g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala6.7g21kcal1g4g0.2g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 5.4g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Ruokasooda 0.8g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g2.7g16kcal0.6g0.2g1.4g0g
Ruokosokeri10g41kcal0g10g0g0g
Neilikka, annos 4g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio6.7g3.6kcal0.2g0.3g0.2g0g
Rypsiöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g358kcal5.8g46g16g3.8g
Valittu annoskoko67g179kcal2.9g23g8g1.9g
Annoskoko puolitettuna34g90kcal1.5g11.5g4g1g
Arvot/100g100g266kcal4.3g34.2g11.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082