Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)28g47kcal3.9g0.3g3.7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g22g13kcal0.3g2.8g0g0.2g
Kirsikkatomaatti, 50g13g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 2.1g4.1kcal0g0g0.4g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g159kcal8.6g7.2g11g0.6g
Valittu annoskoko67g79kcal4.3g3.6g5.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna34g40kcal2.2g1.8g2.8g0.2g
Arvot/100g100g119kcal6.4g5.4g8.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240