Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 10g7.4kcal0.2g1.5g0g0.1g
Kesäkurpitsa, tuore10g1.7kcal0.1g0.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha16g26kcal3g0g1.6g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)7.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)2.4g6.6kcal0.7g0g0.4g0g
Sipuli 2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste2.4g18kcal0g0g2g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 1.2g4kcal0.1g0.9g0g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 16g6kcal0.5g0.4g0.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 0.6g1.7kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g149kcal9.6g7.2g8.6g0.4g
Valittu annoskoko67g75kcal4.8g3.6g4.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna34g37kcal2.4g1.8g2.2g0.1g
Arvot/100g100g111kcal7.1g5.4g6.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467