Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa23g4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)19g31kcal3.6g0g1.9g0g
Ranskankerma Valio7g20kcal0.2g0.2g2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g11g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi0.5g1.4kcal0g0g0.1g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)4.7g13kcal1.4g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g143kcal10.8g2.6g9.8g0.6g
Valittu annoskoko67g72kcal5.4g1.3g4.9g0.3g
Annoskoko puolitettuna34g36kcal2.7g0.7g2.5g0.2g
Arvot/100g100g107kcal8g1.9g7.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690