Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7.8g56kcal0.1g0g6.3g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 19g5.6kcal0.5g0.7g0g0g
Puolukka 7.8g3kcal0g0.5g0g0.2g
Raparperi 6.2g2.1kcal0g0.3g0g0.1g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g298kcal5g38.4g13g1.8g
Valittu annoskoko67g149kcal2.5g19.2g6.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna34g75kcal1.3g9.6g3.3g0.5g
Arvot/100g100g221kcal3.7g28.5g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068