Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g5g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 5.5g9kcal0.4g0.2g0.7g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.3g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka10g9kcal1.7g0g0.2g0g
Sipuli 3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Paprika punainen 8.2g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ananas, omassa liemessään 7.8g4.1kcal0g0.9g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 11g4.7kcal0.4g0.5g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%4.9g14kcal1.7g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g169kcal12.6g15g5.6g1.4g
Valittu annoskoko67g84kcal6.3g7.5g2.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna34g42kcal3.2g3.8g1.4g0.4g
Arvot/100g100g125kcal9.3g11.1g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965