Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g19g11kcal1.6g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.1g5.9kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.7g11kcal0.3g2.1g0.1g0.5g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)2.6g10kcal0.4g1.4g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.7g23kcal0.7g4.7g0.1g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Mustikka metsä- 19g8.2kcal0.1g1.2g0.1g0.6g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g5.2g1.9kcal0.5g0g0g0g
Sokeri 1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g207kcal8.2g35g2.6g3.2g
Valittu annoskoko68g103kcal4.1g17.5g1.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna34g52kcal2.1g8.8g0.7g0.8g
Arvot/100g100g153kcal6.1g25.9g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518