Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g11g52kcal0.6g7g2.5g0.1g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g3.1g14kcal0g0g1.6g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g16g87kcal1.2g5.8g6.5g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g13g32kcal0.7g0.4g3g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu7.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Liivate 0.2g0.9kcal0.2g0g0g0g
Vesi0.9g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g42kcal0.2g0.4g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g512kcal7.4g35.8g37.4g0.2g
Valittu annoskoko68g256kcal3.7g17.9g18.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna34g128kcal1.9g9g9.4g0.1g
Arvot/100g100g379kcal5.5g26.5g27.7g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664