Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva0.9g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Koff, kolmonen14g5.6kcal0g0.3g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g14g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g14g50kcal1g10.7g0.3g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g14g49kcal1.7g10g0.3g0.4g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g240kcal8.2g42g3.4g1g
Valittu annoskoko68g120kcal4.1g21g1.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna34g60kcal2.1g10.5g0.9g0.3g
Arvot/100g100g177kcal6.1g31.1g2.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441