Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 23g32kcal3.9g0g1.8g0g
Paprika punainen 2.8g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g19g69kcal0.8g5.8g4.7g0.7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 9g6kcal0.3g0.5g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)7g8.9kcal0.8g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g238kcal11.8g13.4g14.8g1.8g
Valittu annoskoko68g119kcal5.9g6.7g7.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna34g60kcal3g3.4g3.7g0.5g
Arvot/100g100g176kcal8.7g9.9g11g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609