Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt208g96kcal6.7g10g3.1g0g
Hiiva 21g16kcal2.7g0.2g0.1g1.4g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 17g50kcal0g12.3g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 27g87kcal7.8g1.9g5.4g8.3g
Ruisjauho (Rainbow)167g533kcal16.6g104.9g3.8g23.3g
Vehnäjauho puolikarkea 162g557kcal16.5g113.6g1.9g5.7g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl42g375kcal0g0g41.6g0g
Puolukka 25g10kcal0.1g1.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1340g3445kcal100.8g489.2g112g78.6g
Valittu annoskoko670g1723kcal50.4g244.6g56g39.3g
Annoskoko puolitettuna335g861kcal25.2g122.3g28g19.7g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600