Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu155g195kcal17g0.5g13.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa84g251kcal19.2g0g19.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g84g502kcal20.1g5.5g45.2g0g
Leivinjauhe 8.4g15kcal0.4g3.2g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g167g97kcal15.1g8.4g0.3g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)34g191kcal7.6g6.5g16.6g0g
Seesaminsiemen50g283kcal13.5g5.5g24.2g4.3g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 25g81kcal7.3g1.8g5g7.7g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti25g142kcal6.1g3.5g11.5g0g
Psylliumkuitu, annos 6g5g2.5kcal0g0g0g4.2g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1340g3668kcal212.6g69.8g288.6g32.4g
Valittu annoskoko670g1834kcal106.3g34.9g144.3g16.2g
Annoskoko puolitettuna335g917kcal53.2g17.5g72.2g8.1g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202