Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g469g507kcal91.5g0g16g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Voi, 1 tl, 5 g16g114kcal0.2g0.2g12.5g0g
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g22g77kcal2.4g0.1g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1340g1417kcal189.2g4.4g71.2g1.6g
Valittu annoskoko670g709kcal94.6g2.2g35.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna335g354kcal47.3g1.1g17.8g0.4g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993