Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl54g486kcal0g0g54g0g
Tomaattisose tomaattipyree 60g46kcal2.7g7.7g0.1g0.6g
Ketsuppi, Heinz80g82kcal0.7g19.3g0.1g1g
Chili mausteseos, Old El Paso32g90kcal2.6g15.7g1.9g0g
Kanaliemi rainbow 1 L3200g1600kcal128g32g128g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g800g992kcal24g204.8g1.6g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g1000g410kcal14g81g3g0g
Timjami 2g5.7kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g60g90kcal9.6g0.6g5.4g0g
Aito nakki HK (500g)1200g2880kcal144g36g240g0g
Persilja 24g6.6kcal0.3g0.3g0g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13424g13484kcal657.4g815g869.2g15.2g
Valittu annoskoko6712g6742kcal328.7g407.5g434.6g7.6g
Annoskoko puolitettuna3356g3371kcal164.4g203.8g217.3g3.8g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460