Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 105g44kcal10.3g0.4g0.1g0g
Sokeri 175g709kcal0g174.4g0g0g
Flora Vanilla 12%218g415kcal9.8g34.9g26.2g0g
Puolukka 175g68kcal0.8g11.9g0.9g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1344g2470kcal41.8g443.2g54.4g9g
Valittu annoskoko672g1235kcal20.9g221.6g27.2g4.5g
Annoskoko puolitettuna336g618kcal10.5g110.8g13.6g2.3g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133