Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g88g413kcal5.5g59.8g16.7g1.9g
Voi 29g213kcal0.3g0.1g23.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl117g399kcal2.3g3.5g41g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g117g70kcal4.7g5.9g2.9g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g59g51kcal0.6g25g3.6g0g
Sokeri 73g298kcal0g73.2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini12g41kcal10g0g0g0g
Vesi8.8g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g59g52kcal0.7g25.2g3.6g0g
Vesi59g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker50g194kcal0g48.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1344g3461kcal48.2g482g183.2g3.8g
Valittu annoskoko672g1731kcal24.1g241g91.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna336g865kcal12.1g120.5g45.8g1g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734