Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.7g0.8kcal0g0g0g1.4g
Siirappi 13g40kcal0g9.8g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g17g10kcal1.5g0.9g0.1g12.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.6g60kcal0g0g6.6g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 66g229kcal3.7g50.6g0.8g0.8g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 33g126kcal1.9g27.8g0.5g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 332g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.7g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 116g375kcal13.8g70.2g2.3g6.7g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 33g107kcal9.6g2.3g6.6g10.2g
Auringonkukansiemen 23g138kcal5.3g2.9g11.5g1.4g
Kurpitsansiemen,kuoreton23g114kcal4.2g9.8g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1344g2399kcal80g348.6g73.6g66.4g
Valittu annoskoko672g1200kcal40g174.3g36.8g33.2g
Annoskoko puolitettuna336g600kcal20g87.2g18.4g16.6g
Arvot/100g100g179kcal6g25.9g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974