Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 152g1082kcal1.1g0.6g121.8g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g122g475kcal0.2g118.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.9g20kcal0g4.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 67g96kcal8.4g0.2g6.9g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original91g343kcal0.1g84.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 198g679kcal20.2g138.6g2.4g6.9g
Leivinjauhe 6.1g11kcal0.3g2.3g0g0g
Kinuskikastike 31g129kcal0.3g17.3g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1344g5668kcal61.2g732.2g275.4g13.8g
Valittu annoskoko672g2834kcal30.6g366.1g137.7g6.9g
Annoskoko puolitettuna336g1417kcal15.3g183.1g68.9g3.5g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760