Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 250g70kcal2.7g10.8g0.5g5.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g125g66kcal7.1g6.6g1.3g0g
Pekoni, paistettu 47g242kcal7.7g0g23.8g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK250g425kcal25g25g25g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1345g1607kcal85g84.8g101.2g10.8g
Valittu annoskoko672g804kcal42.5g42.4g50.6g5.4g
Annoskoko puolitettuna336g402kcal21.3g21.2g25.3g2.7g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174