Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1200g1992kcal228.1g0g120g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1200g300kcal12g66g0g16.8g
Basilika, kuivattu 9g23kcal1.3g1.8g0.4g3.6g
Ruokasuola jodioitu 20g0.5kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Paprikajauhe 6g19kcal0.9g1.1g0.8g2.2g
Porkkana 510g167kcal3.2g28.4g1g13g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63g1.1g3.2g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 2401g639kcal79.2g74.4g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%450g1035kcal130.5g11.3g54g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 81g717kcal0g0g81g0g
Lasagnelevy Rainbow486g1784kcal68.1g345.1g15.1g14.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g14168kcal1075.8g1215.2g548.2g117.6g
Valittu annoskoko6720g7084kcal537.9g607.6g274.1g58.8g
Annoskoko puolitettuna3360g3542kcal269g303.8g137.1g29.4g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111