Churros

Uppopaistoon:

auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä

Pinnalle:

s

okeria tai sokeri-kaneliseosta

Tarjoiluun:

suklaadippi (esimerkiksi Nutella)

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila levyltä.

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai tukevaan muovipussiin, josta on kulmasta leikattu pala pois.

Kuumenna öljy uppopaistoa varten reilun kokoisessa kattilassa.

Öljy on tarvittavan kuumaa, kun taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kunnolla kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi.

Valuta tangot talouspaperin päällä ja kieritä sitten sokerissa tai kanelisokerissa.

Tarjoa sellaisenaan siman, kaakaon tai latten kanssa tai nosta pöytään kulhollinen suklaadippiä.

---
Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 35 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2421g0kcal0g0g0g0g
Voi 40% rasvaa 968g3634kcal18.3g19.4g393.6g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1574g5399kcal160.3g1101.4g18.9g55.1g
Muna, annos 60g1743g1527kcal131.8g14.6g105.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g21119kcal620.8g2270.8g1036.2g110.2g
Valittu annoskoko6720g10560kcal310.4g1135.4g518.1g55.1g
Annoskoko puolitettuna3360g5280kcal155.2g567.7g259.1g27.6g
Arvot/100g100g157kcal4.6g16.9g7.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120950