Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3009g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 2006g883kcal10g128.4g12g66.2g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g702g295kcal68.8g2.8g0.7g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe1003g2899kcal12g561.7g0g401.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g8153kcal181.6g1385.8g25.4g934.8g
Valittu annoskoko6720g4077kcal90.8g692.9g12.7g467.4g
Annoskoko puolitettuna3360g2038kcal45.4g346.5g6.4g233.7g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888