Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1599g751kcal29.1g114.5g14.7g20.1g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 64g193kcal0.1g47.4g0g0g
Vesi799g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g35g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 43g382kcal0g0g43.2g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g639g1982kcal76.7g460.4g17.3g76.7g
Pellavansiemenet, Pellavainen320g1471kcal63.3g3.2g134g97.8g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g959g3453kcal124.7g661.8g28.8g95.9g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g2238g7833kcal302.1g1468g64.9g123.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g32128kcal1192g5510.6g605.8g827.2g
Valittu annoskoko6720g16064kcal596g2755.3g302.9g413.6g
Annoskoko puolitettuna3360g8032kcal298g1377.7g151.5g206.8g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544