Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva93g64kcal14.4g0.3g0.6g12g
Koff, kolmonen1400g560kcal0g30.8g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g1400g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g1400g4956kcal98g1064g28g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1400g4900kcal168g994g29.4g42g
Kananmuna kuoreton 1027g1465kcal128.3g3.1g105.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g23888kcal817.4g4184.4g326.4g108g
Valittu annoskoko6720g11944kcal408.7g2092.2g163.2g54g
Annoskoko puolitettuna3360g5972kcal204.4g1046.1g81.6g27g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441