Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2667g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g533g107kcal6.9g16g1.1g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas533g1493kcal101.3g0g117.3g0g
Porkkana 1120g366kcal6.9g62.3g2.2g28.6g
Linssi, vihreä, go green640g2163kcal185.6g364.8g6.4g195.2g
Lanttu 1227g354kcal12.3g56.4g3.7g22.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g8966kcal626g999g261.4g491.8g
Valittu annoskoko6720g4483kcal313g499.5g130.7g245.9g
Annoskoko puolitettuna3360g2242kcal156.5g249.8g65.4g123g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009