Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 3121g1020kcal19.4g173.5g6.2g79.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 2241g1706kcal42.1g347.3g4.5g22.4g
Sipuli (kuorittu)534g144kcal6.9g25.6g1.1g9.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g37g39kcal3g6.1g0.2g0.7g
Kasvisliemikuutio 59g179kcal5.6g7.9g13.8g0.9g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 16g45kcal1.7g6.1g0.5g4.2g
Basilika, kuivattu 8g20kcal1.2g1.6g0.3g3.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen534g176kcal17.6g26.1g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 160g277kcal12.2g3.7g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g7213kcal219.4g1195.8g101.2g240.2g
Valittu annoskoko6720g3607kcal109.7g597.9g50.6g120.1g
Annoskoko puolitettuna3360g1803kcal54.9g299g25.3g60.1g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242