Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala677g2165kcal101.5g399.1g17.6g67.7g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton90g289kcal20.8g9.5g18.8g0g
Voi vähäsuolainen 451g3272kcal5.4g1.8g366.7g0g
Sokeri 72g293kcal0g72.1g0g0g
Vesi271g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 526g3817kcal6.3g2.1g427.8g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g1052g3683kcal17.9g936.6g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 662g917kcal82.7g2g64.8g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton180g577kcal41.7g18.9g37.5g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark451g2390kcal35.6g144.3g189.4g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g902g1082kcal25.3g40.6g90.2g0.9g
Kuohukerma,valio,2dl1278g4345kcal25.6g38.3g447.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark120g637kcal9.5g38.5g50.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13464g46935kcal744.6g3407.6g3421g137.2g
Valittu annoskoko6732g23467kcal372.3g1703.8g1710.5g68.6g
Annoskoko puolitettuna3366g11734kcal186.2g851.9g855.3g34.3g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045