Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g94g159kcal18.7g0g6.5g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 5.1g5.6kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g3.5g32kcal0g0g3.5g0g
Vesi351g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 35g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Palsternakka 30g19kcal0.2g3.6g0.1g1.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g35g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Peruna, vanha, kuorittu 66g50kcal1.2g10.1g0.1g0.7g
Purjosipuli23g4.4kcal0.4g0.6g0g0.5g
Maustepippuri, annos 1g3.5g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1351g595kcal43.8g40.2g21g9.4g
Valittu annoskoko676g297kcal21.9g20.1g10.5g4.7g
Annoskoko puolitettuna338g149kcal11g10.1g5.3g2.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066