Täydellinen kasvissosekeitto II

3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
1-2 kpl sipuleita
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl sokeria
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja pilkottu valkosipulinkynsi.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen ruokakerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi
oreganolla tai basilikalla.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Resepti on löydetty Kotikokista.

Kerroin 1,14

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1668g1001kcal25g216.9g1.7g15g
Porkkana, keskikokoinen 65g720g202kcal4.3g42.8g1.4g18g
Sipuli (kuorittu)553g149kcal7.2g26.6g1.1g9.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g23kcal1.8g3.7g0.1g0.4g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g27g243kcal0g0g27g0g
Vesi2707g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g252g302kcal6.3g15.1g22.7g3.8g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g787g472kcal7.9g35.4g31.5g4.7g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13500g4894kcal105g708g171g102.6g
Valittu annoskoko6750g2447kcal52.5g354g85.5g51.3g
Annoskoko puolitettuna3375g1224kcal26.3g177g42.8g25.7g
Arvot/100g100g36kcal0.8g5.2g1.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322835