Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 270g2389kcal0g0g270.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3512g12049kcal357.8g2458.1g42.1g122.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.8g
Sokeri 24g98kcal0g24g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 150g112kcal19.7g1.7g0.6g10.4g
Vesi, vesijohtovesi 1201g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl1201g528kcal51.6g64.8g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13524g30569kcal862.8g5143.6g639.2g286.2g
Valittu annoskoko6762g15284kcal431.4g2571.8g319.6g143.1g
Annoskoko puolitettuna3381g7642kcal215.7g1285.9g159.8g71.6g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81603