Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g240g960kcal0g240.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini12g42kcal10.3g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g800g200kcal11.2g36.8g2.4g29.6g
Vaahtoutuva vaniljakastike1000g1601kcal48g160.1g90g2g
Vispikerma, Pirkka 2 dl1000g3401kcal20g27g360.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1089g1371kcal119.7g3.3g98g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta325g1171kcal42.3g227.7g6.8g11.4g
Fariinisokeri800g3249kcal0g799.5g0g0g
Voi 500g3629kcal6g2g406.7g0g
Suklaa tumma 1000g5167kcal39g532.8g310.1g53g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13536g41584kcal593g4058.6g2548.2g192g
Valittu annoskoko6768g20792kcal296.5g2029.3g1274.1g96g
Annoskoko puolitettuna3384g10396kcal148.3g1014.7g637.1g48g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551