Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 659g2149kcal80g391.7g18.5g36.3g
Kauralese 288g1036kcal51.8g131.2g22.2g50.4g
Ruokasuola jodioitu 16g0.4kcal0.1g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g26g95kcal11.9g10.6g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 719g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 144g181kcal15.8g0.4g13g0g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4796g14458kcal4.8g3553.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13536g35838kcal328.8g8175g110.6g173.4g
Valittu annoskoko6768g17919kcal164.4g4087.5g55.3g86.7g
Annoskoko puolitettuna3384g8960kcal82.2g2043.8g27.7g43.4g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140230