Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1578g11446kcal18.8g6.3g1282.8g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 145g591kcal4.4g141g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1225g1538kcal134.7g3.2g110.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1661g9965kcal398.6g109.6g896.9g0g
Leivinjauhe 42g73kcal2.2g15.7g0g0.2g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1059g3495kcal21.2g31.8g370.6g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl187g1196kcal26.2g6.4g117.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g872g1360kcal3.5g331.3g2.6g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13536g59326kcal1219.2g1290.6g5562.2g14.4g
Valittu annoskoko6768g29663kcal609.6g645.3g2781.1g7.2g
Annoskoko puolitettuna3384g14832kcal304.8g322.7g1390.6g3.6g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223