Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4193g2516kcal62.9g545g4.2g37.7g
Valkosipuli 329g357kcal26g53.7g2g6.9g
Sipuli (kuorittu)719g194kcal9.3g34.5g1.4g12.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g1018g285kcal6.1g60.6g2g25.5g
Culinesse (Flora), annos 10g270g1240kcal1.3g1.3g137.5g0g
Suola, annos 3g54g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 18g50kcal2g6.9g0.6g4.8g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 168g1483kcal0g0g167.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13536g12249kcal215.2g1404g630.8g174.2g
Valittu annoskoko6768g6125kcal107.6g702g315.4g87.1g
Annoskoko puolitettuna3384g3062kcal53.8g351g157.7g43.6g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165