Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 263g101kcal2.6g18.1g0.5g6.6g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g4.1g13kcal0.2g0.8g1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Rypsiöljy rainbow1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g68g203kcal14.2g0.7g14.2g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g75g44kcal3g3.6g1.9g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g19g64kcal3.8g0g5.4g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g23g45kcal1.9g0.7g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1356g992kcal52.4g51.4g57.6g14.4g
Valittu annoskoko678g496kcal26.2g25.7g28.8g7.2g
Annoskoko puolitettuna339g248kcal13.1g12.9g14.4g3.6g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589