Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3851g5493kcal481.4g11.6g394.7g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 642g2074kcal186.1g44.9g128.4g196.4g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit1284g5135kcal513.5g205.4g256.7g192.5g
Voi, 1 tl, 5 g321g2343kcal3.2g3.2g256.7g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 642g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13568g30202kcal2371.8g554.4g2073g778.2g
Valittu annoskoko6784g15101kcal1185.9g277.2g1036.5g389.1g
Annoskoko puolitettuna3392g7550kcal593g138.6g518.3g194.6g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700