Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 639g4634kcal7.6g2.6g519.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1329g4650kcal159.4g943.4g27.9g39.9g
Sokeri 652g2645kcal0g650.9g0g0g
Leivinjauhe 26g45kcal1.3g9.7g0g0.1g
Ruokasooda 26g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g26g102kcal0g25.3g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 511g153kcal14.7g18.4g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 141g201kcal17.6g0.4g14.4g0g
Raparperi 1533g516kcal10.6g84.3g1.5g21.5g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 511g676kcal13.4g16.4g61.3g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g639g383kcal63.9g27.5g1.9g0g
Sokeri 434g1763kcal0g433.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 281g401kcal35.1g0.8g28.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g38g153kcal0g37.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13568g32646kcal647.2g4503g1311.2g123g
Valittu annoskoko6784g16323kcal323.6g2251.5g655.6g61.5g
Annoskoko puolitettuna3392g8162kcal161.8g1125.8g327.8g30.8g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574